میکروب‌زدایی از غذا با کمک نانوفناوری/ فناوری جهانی پلاسمای سرد بومی‌سازی شد

خبرگزاری فارس :

 

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،پلاسمای سرد به عنوان یکی از روش‌های مرسوم در افزایش سلامت مواد غذایی انتخاب شده است و مورد تاکید قرار دارد.این فناوری یک تکنولوژی جدید و نوظهور است که به طور بالقوه در مراحل فرآوری مواد غذایی و کشاورزی کاربرد دارد و توسعه آن به عنوان یکی از روش‌های پیشنهادی سازمان‌های مختلف جهانی و اتحادیه اروپا برای افزایش سلامت مواد غذایی و از اهداف برنامه 2020 پیشنهاد شده است. در ایران هم شرکت دانش بنیان کاوش یاران فن پویا با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است گام‌های مثبتی در جهت رفع چالش‌های موجود بر راه صنعتی و تجاری شدن این فناوری در ایران بردارد.

در حال حاضر کشورمان به واسطه بومی سازی این فناوری در لیست کشورهای پیشرو در زمینه تولید پلاسمای سرد قرار گرفته است. این عرصه یکی از فناوری های پیشرفته است که در ایران ظرفیت های بالای علمی و تخصصی برای توسعه آن وجود دارد.

در واقع تخلیه سد دی الکتریک، به عنوان روشی جدید و خلاقانه برای تولید پلاسمای سرد یا غیرحرارتی شناخته می شود که یکی از روش های استرلیزه کردن مواد غذایی و کشاورزی است. میکروب زدایی سطح غذا و جوانه زنی بذر، دو کاربرد اصلی پلاسمای تخلیه سد دی الکتریک محسوب می شود.

البته این فناوری در صنایعی همچون متالوژی، کشاورزی، پزشکی ، پلیمر، تولید کود و صنعت غذایی کاربردی است و می تواند به حفظ ارزش منابع غذایی در هنگام فرآوری و نگهداری از آن کمک کند. از این فناوری برای ضدعفونی کردن بذرها و آب مورد نیاز گیاهان زراعی، افزایش جوانه زنی، اصلاح خاک زراعی، دفع آفات و قارچ های گیاهی و افزایش قابلیت نگهداری مواد غذایی و بافت های زنده از طریق غیرفعال سازیمیکروبی و آنزیمی استفاده می شود.

نتایج تحقیقات متعدد نشان می دهد که این روش باعث بالا رفتن سرعت رشد گیاهان، افزایش کیفیت و بازدهی گیاه و ارتقای امنیت و سلامت غذا می شود.


میکروب‌زدایی از غذا با کمک نانوفناوری/ فناوری جهانی پلاسمای سرد بومی‌سازی شد